Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Tästä löydät vastauksia yleisimpiin ja useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä tätä kautta vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä sivun yhteystietosivun kautta.

 

Paljonko ovat toimituskulut?

Kellotori.fi- verkkokaupan toimituskulut ovat lähtökohtaisesti kiinteät. Lähetämme tuotteet aina vakuutettuna lähetyksenä turvataksemme arvokkaan tuotteen turvallisen matkan meiltä ostajalle. Toimituskulu määräytyy ostajan toimitusosoitteen mukaan maittain tai maanosittain. Toimituskulu on nähtävillä aina tilauksen yhteydessä ennen maksua, kun osoitetieto on täytetty tilauskenttään. Verotuskäytännön mukaan tuotteemme myydään 0% marginaaliveron alla, toimituskuluihin lasketaan Suomen arvonlisävero 24%.

 

 

Millainen toimitusaika kelloilla on?

Pääsääntöisesti kaikki sivulta löytyvät kellot ovat toimitusvalmiita. Kellot pakataan ja lähetetään kellohuoneeltamme 5 arkipäivän sisällä tilauksen maksun vastaanottamisesta.

 

 

Miksi minun kannattaa ostaa huollettu vintagekello, eikä halvempaa huoltamatonta?

Kaikkien mekaanisten koneistojen suositeltu huoltoväli on 7-10 vuotta, jonka ylittyessä koneiston osat voivat alkaa kulua nopeammin voiteluaineiden menettäessä tehoaan. Lisävoitelua ei voida tehdä ennen koneiston purkua ja vanhojen voiteluaineiden huolellista poistoa.

Huollosta täytyy aina olla kellosepän tai huoltoyrityksen antama kirjallinen todistus, muussa tapauksessa kelloa tulee pitää huoltamattomana. Huoltotilannetta tai aiemmin tehdyn huollon laatua ei voi havaita koneistoa katselemalla tai millään testereillä. 

Kellotori.fi:n myymien kellojen saatavilla olevat historiatiedot toimitetaan kellon oston yhteydessä. Tunnettu huoltohistoria ja takuutiedot löytyvät myös kellojen ilmoituksista. Kaikki Kellotori.fi sivulla myytävät kellot ovat huollettuja ja/tai tarkastettuja.Huollon yhteydessä jokaisesta kellosta tarkistetaan:

  • vetomekanismi 

  • liipottimen riittävä heilahduskulma kolmessa asennossa, täydessä vedossa 

  • käyntilaitteen toiminta  

  • muiden mekanismien toiminta

Mikäli kello läpäisee nämä testit ongelmitta, siinä ei todennäköisesti ole varsinaisia vikoja, ja se saadaan käyttökuntoon huollolla. Huolto aloitetaan arvioimalla työmäärä ja kustannukset myös varaosien osalta. Kello arvostellaan visuaalisesti ja teknisesti, huolletaan ja asetetaan myyntiin kellotori.fi sivustolle.

Huollon aikana osat tarkastetaan ja tarvittaessa kunnostetaan tai vaihdetaan alkuperäisiin. Ellei alkuperäisosia ole enää saatavilla yleisesti tai kattavasta varaosapankistamme, voidaan kellosta riippuen käyttää täysin vastaavia tarvikeosia, mutta sitä pyritään välttämään. Vaihdetuista osista on aina merkintä huoltotodistuksessa.

Koneiston osissa olevien huolimattomasta tai huonokuntoisilla työkaluilla tehdystä työstä aiheutuneiden varuioiden ja esim hapettumien kunnostaminen on kallista työtä ja joskus jälkiä on enää mahdotonta poistaa. Ammattitaitoinen kelloseppä ei kuitenkaan koskaan jätä jälkiä. Koneiston joitakin osia, kuten merkintöjä sisältäviä osia ei voi vaihtaa, koska tällöin koneisto menettäisi alkuperäisyytensä. Koneistokuva otetaan vasta huollon jälkeen. Koneiston kunto otetaan huomioon niin visuaalisessa kuin teknisessäkin kuntoarvioinnissa.

Mikäli kellossa ilmenee vasta huollon aloittamisen jälkeen vikaa, jonka korjaaminen ei ole mahdollista, tai joka aiheuttaisi tulevaisuudessa ongelmia ja kelloon ei ole saatavilla varaosia, keskeytämme työn ja otamme yhteyttä tilauksen lähettäneeseen sopiaksemme toimenpiteistä. Kellotori.fi sivustolla myynnissä olevat kellot ovat huollettuja ja/tai kunnostettuja.

Mikäli haluat lisätietoa huolloista, voit ottaa yhteyttä meihin yhteystietosivun yhteydenottolomakkeella.

 

Onko ostoksella palautusoikeutta?

Kaikille verkkokaupan kautta myytävillä tuotteilla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus. Palautusaika lasketaan tuotteen vastaanottamisesta. Tuotekuvauksessa ilmoitetaan erikseen, mikäli tuotetta koskeva valmistajan, tai huoltoon kytkeytyvä työtakuu on voimassa.

 

Miten voin palauttaa verkkokaupasta ostamani tuotteen?

Asiakkaalla on oikeus palauttaa Kellotori.fi:stä tekemänsä tilaus 14 päivän kuluessa vastaanottamisesta. Tilaus peruutetaan ilmoittamalla tästä tuotteen myyjälle (kellotori.fi). Ota yhteyttä kellotori.fi:n ennen tuotteen palautusta lisäohjeiden saamiseksi. Palauttaessa tuotetta, tulee tuote pakata huolellisesti ja postittaa myyjän antaman ohjeen mukaan. Palautukseen tulee liittää mukaan alkuperäinen tilausvahvistus, asiakkaan yhteystiedot ja tilinumero, johon tuotteen ostohinta palautetaan. Kellotori.fi pyrkii palauttamaan palautussummat asikkaan ostohetkellä käyttämän maksutavan mukaan.

Tilauksen yhteydessä aiheutuvia lähetyskuluja ei hyvitetä. Asiakas vastaa tuotteen palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista. Palautettavan kellon on oltava täysin siinä kunnossa kuin se on toimitettu.


Miten voin myydä kellotuotteitani?

Voit tarjota vanhoja kellojasi myyntiin ja kunnostukseen kellotorille. Ota yhteyttä tästä kellotori.fi yhteydenottolomakkeella.

 

Mitkä ovat kuntoarvioinnin kriteerit?

Rannekellojen visuaalinen kunto kelloa ostaessa ja myytäessä

Kello, jota on pidetty harvoin ja muutoin säilytetty optimaallisissa olosuhteissa, sekä huollettu säännöllisesti ja ammattitaitoisesti vuosikymmenten ajan, voi olla “lähes uusi”, vaikka siihen olisi kertynyt patinaa.

Tärkeää on; Oikeanlaisella työllä kello voidaan usein palauttaa alkuperäiseen kuntoonsa, mikäli näin halutaan. Tulee muistaa, että kellot ovat eri laatuisia ja arvioimme niiden kuntoa suhtessa alkuperäiskuntoon – emme toisiin vastaaviin kelloihin.

Modernilta kellolta odotetaan usein täydellistä koneiston ja kuoren pintoja vaikkakin myös erittäin arvokkaat kellot voivat sisältää jälkiä työstömenetelmistä. Tässä arvioidaan vain kuntoa, joka on muodostunut kellon valmistuksen jälkeen.

Ei ole mitään mahdollisuutta tietää läheskään kaikkien kellojen alkuperäiskuntoa ja millaisia osia niissä on käytetty. Siksi lupaamme pyrkiä parhaimpaamme ja kertoa kellosta aina kaikki, mitä siitä varmuudella tiedämme. Esimerkiksi kuoresta on joskus mahdotonta arvioida, onko kuori alkuperäiskuntoinen vai kunnostettu.

Arvioimme kellojen teknisen ja visuaalisen kunnon näiden luokitusten mukaisesti ja luokituksista selväsi poikkeavat viat mainitaan kellon ilmoituksessa. On huomattava, että esim. kaikkien kellojen nupit eivät ole alunperinkään välyksettömiä ja kuntoa verrataan aina kellon alkuperäiskuntoon. Kelloja ei verrata toisiinsa. 5/5 luokituksen heikkolaatuinen kello voi olla huomattavasti edullisempi kuin 0/5 luokituksen arvokello.


5/5 

 Virheetön; voi sisältää vain kemiallisesti poistettavaa patinaa (ammattilaisen keinoin). Voi sisältää korkeintaan hienoisia hankaumia, joita ilmaantuu huolellisimmankin varastoinnin seurauksena. Toimii moitteetta ja voi olla huollettu, mutta ei sisällä mitään vikoja kuoressa tai koneistossa. Lasi/lasike ja taulu ovat kirkkaat ja värjäytymättömät. Usein 5- luokan kellossa on alkuperäiset suojamateriaalit ja hintalappu paikallaan (NOS = New Old Stock, käyttämätön kello vanhasta varastosta)


4/5 

Lähes virheetön; vain kuoressa pieniä ja helposti kunnostettavia jälkiä, joita ilmaantuu vähäisen käytön, varastoinnin ja huollon seurauksina. Kaikki toimii moitteetta. Voi olla huollettu. Kuori voi olla avattu ilman silminnähtäviä jälkiä. Koneistossa korkeintaan ruuvien kannoissa voi olla havaittavia jälkiä. Kuoressa ei lommoja, vain kirkkailla pinnoilla voi olla naarmuja, jotka peittyvät hyvin kevyellä kiillotuksella. Nuppien muodot eivät ole pyöristyneet. Lasi/lasike voi sisältää vain vähäisiä hiusnaarmuja/värjäytymää. Taulu oltava lähes virheetön. Taulussa/osoittimissa korkeintaan lievää kellon iälle ja materiaaleille ominaista patinaa.


3/5

Hyvä; Kaikki mekanismit toimivat hyvin. Kuoressa vain vähäistä kulumaa, heikkoja naarmuja ja matalia lommoja, sekä huollosta johtuvia jälkiä. Kuoren avausjäljet voidaan havaita mutta kuori ei ole vaurioitunut avauksessa. Kuoren pinnoite ei saa olla puhki, kuin vähäisesti alapuolelta. Koneisto voi olla huollettu. Koneistossa voi olla jälkiä, joita ei voi kunnostaa mutta ei likaa tai kerrostunutta korroosiota. Nupeissa voi olla vain vähäistä kulmien pyöristymistä ja/tai väljyyttä.Taulussa/osoittimissa voi olla lievää korroosiota tai pieniä pinnoitteen lohkeamia ja vain vähäisiä painaumia. Lasi/lasike voi sisältää silmin havaittavia vähäisiä jälkiä käsittelystä tai värjäytymää mutta on yleisilmeeltään siisti.


2/5

Keskinkertainen; Kaikki mekanistmit toimivat jotenkin ja ovat korjattavissa asianmukaisesti. Kuoressa voi olla syviäkin naarmuja, lommoja ja kulumaa mutta kello on kunnostettavissa lähes alkuperäisen kuntoiseksi. Näkyvillä puolilla voi olla vähäistä pinnoitteiden kulumaa, ei kuitenkaan puhkikulumista tai rakoilua levykultauksissa. Koneistossa voi olla selviä jälkiä tai hapettumaa, mutta se on kunnostettavissa osia vaihtamalla. Nupeissa voi olla väljyyttä, mutta se ei saa haitata kellon toimintaa tai aiheuttaa kuoren pölytiiviyden menettämistä. Lasi/lasike voi sisältää selviä naarmuja/värjäytymää tai lasikkeessa voi olla pieniä halkeamia ja se on vaihdettavissa. Taulu/osoittimet voivat olla naarmuilla tai hapettuneet ja voivat sisältää loivia lommoja mutta on teknisesti toimiva.


1/5

Huono; Ei toimi joiltain osin tai ollenkaan. Vakavia ja vaivoin kunnostettavia jälkiä ja/tai huonosti tehtyjä kunnostuksia. Korjattavissa.


0/5

Varaosakello purettavaksi. Emme myy 0-luokan kelloja mutta olemme kiinnostuneita ostamaan myös tämän luokan kelloja varaosakäyttöön.